Loading..

Наука, що стоїть за лімфодренажним масажем: Як він працює і чому він ефективний

користь лімфодренажного масажу

Наразі в б’юті-індустрії з’явилися нові направлення, тому сьогодні ми поговоримо про лімфодренажний масаж. У сучасних салонах краси ця процедура вже давно увійшла до переліку послуг. Ми тільки й чули, що “лімфодренажний масаж допомагає вивести зайву воду з організму” або “лімфодренажний масаж допомагає прибрати зморшки”.

Можна довго збирати відгуки або знайти всю інформацію в одному місці. Ми розповімо, що таке лімфодренажний масаж, які його види існують, кому він підходить і, навпаки, які є протипоказання.

ЩО ТАКЕ ЛІМФОДРЕНАЖНИЙ МАСАЖ?

Якщо термін “масаж” змушує вас думати про процедуру, під час якої масажист зосереджується на проблемній ділянці спини і розслабляє м’язи, хочу повідомити вам, що це дві різні процедури. Техніка лімфодренажного масажу більш витончена. Вона спрямована на покращення кровообігу та запуск процесів в організмі, що відповідають за обмін речовин, виведення токсинів тощо. Це ефективна процедура для схуднення, боротьби з целюлітом і поліпшення обміну речовин.

ЩО ТАКЕ ЛІМФОДРЕНАЖНИЙ МАСАЖ

РОЗУМІННЯ ЛІМФАТИЧНОЇ СИСТЕМИ

Простіше кажучи, лімфатична система – це рідина, що відповідає за виведення токсинів з організму. Тепер давайте розглянемо, як працює лімфатична система.

Принципи роботи лімфатичної системи подібні до принципів роботи кровоносної системи. Вона фактично є частиною кровоносної системи. Вона складається з кровоносних судин і капілярів, і лімфа рухається цими судинами, виводячи токсичні речовини з організму. Коли лімфа подорожує системою, вона потрапляє в лімфатичні вузли, які діють як перший важливий фільтр для нашого організму. Через лімфатичні вузли всі шкідливі речовини виводяться з організму. Рух лімфи є безперервним і в ідеальних умовах цей процес не потребує стимуляції. Однак, коли ми дозволяємо собі їсти фаст-фуд, напівфабрикати та іншу нездорову їжу, токсини потрапляють в організм у великих кількостях, і лімфатична система може не витримати цих навантажень.

Ще одна важлива функція лімфатичних судин – виведення зайвої води з організму. Набряки обличчя та кінцівок є результатом неправильного функціонування лімфатичної системи.

Важливим є також напрямок руху лімфи. У голові та шиї вона тече зверху вниз, а в нижніх кінцівках – знизу вгору. Таким чином, в будь-якій частині тіла лімфа йде тільки до серця. Якщо цей механізм порушений, лімфа оминає певні частини тіла і не може забрати звідти токсини. З часом токсини накопичуються і призводять до захворювань.

Саме для цього існує лімфодренажний масаж, який сприяє руху лімфи через лімфатичні вузли. Лімфодренажний масаж працює за рахунок поліпшення кровообігу і лімфотоку. Це важливий процес для підтримки імунної системи.

ПЕРЕВАГИ ЛІМФОДРЕНАЖНОГО МАСАЖУ

ПЕРЕВАГИ ЛІМФОДРЕНАЖНОГО МАСАЖУ

Важливо розуміти, чим лімфодренажний масаж відрізняється від інших видів масажу. Наприклад, класичний масаж тіла спрямований на розслаблення м’язів і зняття болю. У більшості випадків ця процедура проводиться в області спини. Антицелюлітний масаж спрямований на усунення підшкірних жирових відкладень, тому виконується з використанням досить інтенсивних технік. Антицелюлітний масаж може застосовуватися до всього тіла, окрім обличчя. Найпоширеніші зони – зовнішня поверхня стегон і живіт. Лімфодренажний масаж м’яко впливає на верхні м’які тканини, щоб вивести надлишок води з організму і стимулювати лімфоток.

Іншими словами, переваги лімфодренажного масажу включають:

  • Він безболісний. Цей вид масажу ефективно впливає тільки на верхні м’які тканини, а не на м’язи і внутрішні органи. Проводиться м’якими рухами по спеціальних масажних лініях.
  • Вплив на здоров’я. Оскільки цей масаж впливає на лімфатичну систему, лімфатична система починає функціонувати належним чином, а токсини в організмі природним чином очищаються. В результаті покращується загальне самопочуття, тіло стає легшим, а імунна система зміцнюється.
  • Універсальний. Лімфодренажний масаж покращує зовнішній вигляд, а також здоров’я. На відміну від класичного або антицелюлітного масажу, лімфодренажний масаж можна застосовувати до шиї та обличчя. Таким чином, він може допомогти усунути подвійне підборіддя і зменшити набряки під очима. Він також ідеально підходить для корекції фігури та усунення целюліту.

Лімфодренажний масаж не виключає класичного або антицелюлітного масажу. Залежно від стану здоров’я, ці процедури можуть застосовуватися окремо або як частина комбінованого лікування. Однак жоден інший масаж не може покращити кровообіг і лімфоток так, як лімфодренажний масаж.

ВИДИ ТА ТЕХНІКА ВИКОНАННЯ ЛІМФОДРЕНАЖНОГО МАСАЖУ

ВИДИ ТА ТЕХНІКА ВИКОНАННЯ ЛІМФОДРЕНАЖНОГО МАСАЖУ

Масаж повинен виконуватися досвідченим фахівцем, який має медичну освіту і знає, як функціонує система. Процедуру можна застосовувати по всьому тілу, включаючи руки, ноги, живіт і шию. Під час сеансу масажист спочатку розігріває ділянку тіла, що масажується, потім поступово збільшує інтенсивність рухів, щоб поліпшити кровообіг і переміщення лімфатичної системи в організмі.

ЛІМФОДРЕНАЖНИЙ МАСАЖ НІГ

Масаж ніг робиться знизу вгору, уникаючи внутрішньої частини стегон. Особливу увагу слід приділити внутрішній стороні колін. Ця процедура позитивно впливає на клітини і тканини ніг, а також на організм в цілому. Вона також допомагає при целюліті.

ЛІМФОДРЕНАЖНИЙ МАСАЖ ЖИВОТА

Фахівці виконують масаж живота, м’яко масажуючи м’які тканини. Оскільки ця ділянка тендітна, важливо не пошкодити внутрішні органи. Рухи повинні бути за годинниковою стрілкою навколо пупка і від пупка.

ЛІМФОДРЕНАЖНИЙ МАСАЖ ОБЛИЧЧЯ

Лімфодренажний масаж обличчя – популярна процедура для збереження пружності та краси шкіри. Спеціаліст виконує рухи по спеціальних масажних лініях. Ефект від процедури можна відчути за зменшенням набряків та освіженням обличчя. Як додатковий бонус, ви матимете здорову шкіру без подразнень та розтяжок.

Однак не чекайте чудес після першої процедури. Ваш масажист повинен оцінити стан вашої шкіри і порекомендувати кількість процедур, необхідних для досягнення бажаних результатів. Як правило, фахівці рекомендують щонайменше дві процедури на тиждень.

Лімфодренажний масаж виконується за допомогою рухів тільки в напрямку серця і по певних лініях. Тому це делікатне завдання не можна довіряти недосвідченим масажистам.

ОСНОВНІ ВИДИ ЛІМФОДРЕНАЖНОГО МАСАЖУ

Вище було описано класичний варіант ручного лімфодренажного масажу. Інтенсивність масажу варіюється, але рухи спрямовані на опрацювання лише м’яких тканин, а не м’язів. Під час масажу відчувається приємне тепло і тіло розслабляється.

Крім ручного лімфодренажного масажу, існують техніки з використанням спеціального обладнання.

Використовуються наступні техніки:

  • Пресотерапія – для виконання цього виду лімфодренажного масажу на тіло людини накладають спеціальні подушечки. Стиснене повітря тисне на різні частини тіла, стимулюючи рух лімфи. Пресотерапію можна проводити на будь-якій частині тіла, окрім обличчя.
  • Вакуумний масаж – для лімфодренажного вакуумного масажу використовується спеціальна насадка. Коли шкіра стискається, а потім розслабляється, лімфа починає швидше текти по кровоносних судинах. Цей масаж застосовується як для тіла, так і для обличчя.
  • Мікрострумовий дренаж – цей масаж виконується за допомогою спеціальної насадки, яка викликає електричний розряд між двома кульками. Це стимулює лімфатичну систему. Ця процедура дуже безпечна і безболісна, її можна застосовувати на чутливій шкірі шиї та під очима. Мікрострумовий дренаж на таких поверхнях тіла, як руки і ноги, не дає бажаного ефекту.
  • Лімфодренажний масаж за допомогою сухої щітки. Можливо, ви чули про людей, які використовують цю техніку в домашніх умовах, щоб схуднути, позбутися целюліту або покращити стан шкіри. Однак цей масаж не можна застосовувати без розуміння того, як працюють лімфатичні судини.

На цьому етапі ви можете задатися питанням, чи підходить вам ручний лімфодренажний масаж або апаратний. Тому ми ще раз наголошуємо, що перед початком сеансу слід проконсультуватися з досвідченим масажистом. Він об’єктивно оцінить стан вашого організму та порекомендує необхідні процедури.

ПОКАЗАННЯ ТА ПРОТИПОКАЗАННЯ ЛІМФОДРЕНАЖНОГО МАСАЖУ

Показання:

  • Целюліт
  • Набряки;
  • Шкіра без еластичності;
  • Перші ознаки варикозного розширення вен;
  • Поганий обмін речовин;
  • Слабкий імунітет.

Протипоказання:

  • Вагітність
  • Глибоке варикозне розширення вен
  • Онкологія
  • Гострий тромбофлебіт
  • Епілепсія;
  • Доброякісні новоутворення.

РЕЗУЛЬТАТИ ПІСЛЯ ПРОХОДЖЕННЯ ПРОЦЕДУРИ ЛІМФОДРЕНАЖНОГО МАСАЖУ

Не дивуйтеся, якщо через 20 хвилин після початку процедури ви відчуєте сильну спрагу. Однак ваш масажист повинен сказати вам, щоб ви нічого не їли і не пили принаймні дві години після процедури. Вас також проінструктують про те, як підтримувати водний баланс протягом наступних кількох днів.

Після першої процедури вам може здатися, що ви втратили кілька кілограмів, а ваші об’єми помітно зменшилися. Однак не варто панікувати і радіти або припиняти курс, оскільки лімфоток поступово прискорюється. Ви також помітите, що з організму виводиться більше води, ніж раніше. Це відбувається тому, що з організму виводяться рідини, які місяцями або навіть роками шкодили вашому організму.

Масаж для вагітних

Тривалість :1 г
Ціна :₴850View procedure details

Лімфодренажний масаж

Тривалість :1 г
Ціна :₴850View procedure details

Класичний масаж обличчя

Тривалість :30 хв
Ціна :₴500View procedure details

Схожі статті